30 mai 2016

Ura! M-a nominalizat Hyperliteratura! (evident, n-am și câștigat!)

Imagine preluată de pe site-ul revistei Hyperliteratura

          M-am obișnuit cu victoriile mici. Nu, nu le disprețuiesc deloc, dimpotrivă, mă bucur din suflet, pentru că îmi confirmă talentele mele...  mici. Mici și împrăștiate. Ca niște bibelouri sau suvenire (desigur, mici) aduse din locuri mari și frumoase.  Îmi plac concursurile și provocările de acest gen și am învățat că, dacă nu te bagi tu singur, nu te aruncă nimeni în ele. Iar cele mai frumoase sunt cele în care nu te cunoaște nimeni și se întâmplă să fii apreciat. 
          Ca să fiu la obiect: se poate observa, cu ochiul liber, că, pe coloana din dreapta a blogului de față, a apărut  o imagine albastră foarte drăguță prin semnificația ei: Blog de carte finalist al concursului organizat de revista Hyperliteratura, 2016, de care sunt foarte mândră. 
           Cum a fost posibil și despre ce e vorba? Hyperliteratura este o prestigioasă revistă online care promovează literatura la standarde de înaltă calitate. Citind într-o zi pe Facebook despre concursul de bloguri de carte, am înscris și eu Cutia mea cu litere, într-o pornire spontană. Mi s-a părut foarte bună și generoasă ideea organizatorilor de a „băga în seamă” pe cei care, la nivel individual, scriu despre cărți. Am vrut mai mult să știu cine sunt ceilalți. S-au înscris 50 de bloggeri și, după prima etapă de jurizare, am avut surpriza de a afla că mă număr printre cei 12 finaliști, primind astfel dreptul de a pune respectiva imagine pe blog. Evident, nu am ieșit între cei premiați, Cutia cu litere necorespunzând multor criterii (frecvența postărilor, prezența în Social Media, design, funcționalitate etc. - eu, sincer, nu m-aș fi plasat mai sus de locul 45!) Deci atuul meu a fost doar calitatea articolelor, ceea ce mă bucură și mai mult. Am intrat pe blogurile participanților și am admirat  diversitatea și ingeniozitatea materialelor, precum și complexitatea blogurilor.  M-au încântat și m-au inspirat. Îi felicit pe toți! 
           Îi puteți găsi pe link-ul:  https://hyperliteratura.ro/cel-mai-bun-blog-de-carte-2016-editia-1/, iar la ediția viitoare poate vom fi mai mulți și mai buni.
          Mulțumesc, Hyperliteratura!